Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrotfries
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Grønnsaker
Hjertesalat
½–1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Burger
Kyllingburgere
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Olje
1 ts
Servering
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 628 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm hamburgerbrødene i stekepannen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Gulrotfries: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og riv dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
- Burger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med sitruskrydderet.
- Burger, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett sammen burgeren slik du ønsker. Ha urtedressingen på burgeren, eller server den ved siden av med gulrotfriesene.
- Kyllingburger: 150 g Hamburgerbrød: ½ stk Urtedressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).