15-20
Laktosefri
Bakt laks med linguine i mild ajvar, pannestekt rosenkål og rødløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- pastavann
- salt
- pepper
- olje
Pasta
Linguine (Hvete)
200 g
Ajvar
1 pakke
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Pastavann
½–1 dl
Bakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Pannestekt rosenkål og rødløk
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 813 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan bakes sammen med fisken i ovnen. Vend da inn litt olje, salt og pepper i grønnsakene, og legg fisken oppå.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men behold ½–1dl av pastavannet når pastaen siles. Ha pastaen tilbake i kjelen, og vend inn 1 ss smør, ajvaren og pastavannet. Smak til med saft fra sitronen, litt salt og pepper.
- Bakt laks: Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Legg fisken i en smurt ildfast form og krydre med sitruskrydderet og pepper. Bak fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til fisken flaker seg lett ved et trykk med fingeren.
- Pannestekt rosenkål og rødløk: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålene og del dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen i omtrent 2 minutter, til de har fått stekeskorpe. Tilsett rødløken og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre grønnsakene med litt salt og pepper.
- Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. God middag!