20-30
Vegetar
Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter, nanbrød og fetakrem
Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem. Nanbrødene er gode å dyppe i suppen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrot- og ingefærsuppe
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Vann
4½ dl
Kikerter
Kikerter
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Fetakrem
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Lime
½ stk
Tilbehør
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 997 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle nanbrødene med litt smør når det gjenstår 2 minutter av steketiden.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Gulrot- og ingefærsuppe: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell, og kutt løken i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha gulrøttene, løken og ingefærblandingen i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen, 4½ dl vann. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre.
- Kikerter: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene godt med et kjøkkenhåndkle, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn maisstivelsen, garam masala-krydderet, litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Fetakrem: Ha fetaosten og crème fraîchen i en skål, og mos det sammen med en gaffel til en grov krem. Smak til med litt saft fra halve limen, litt salt og pepper.
- Tilbehør: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
- Gulrot- og ingefærsuppe, fortsettelse: Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør inn crème fraîchen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen.
- Servering: Server suppen i skåler, og topp med kikertene og korianderen. Server nanbrødene og fetakremen til retten.