30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Bakt lyr med fennikel og sennepsmarinerte poteter med eple og spinat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- margarin
- salt
- pepper
Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat
Poteter
350 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Bakt lyr med fennikel
Fennikel
1 stk
Rødløk
1 stk
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Olje
1 ts
Margarin (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 463 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat: Kutt potetene i fire, og kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Bakt lyr med fennikel: Skyll fennikelen og skrell rødløken, og kutt dem i grove strimler. Ha grønnsaksstrimlene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene, og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss margarin oppå fisken, og stek grønnsakene og fisken nederst i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat, fortsettelse: Skyll eplet og spinaten. Kutt eplet i små terninger. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem over i en serveringsskål. La dem dampe seg tørre i et lite minutt, og vend inn sennepsvinaigretten, epleterningene og spinaten. Krydre med litt salt og pepper.
- Server fisken og grønnsakene med potetsalaten og sjyen fra formen som saus.
- Potetsalat: 240 g Fisk: 162 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).