Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter
Laktosefri

Frisk thaisalat med storfe og ris

ferske urter og peanøtter
4.18 (159)
Under 20 min
13 Ingredienser
Dette er en thailandsk middagsrett som både har god syrlighet og sødme. Den er rask og lett å lage, og er proppfull av smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • pepper
Jasminris
135 g
Kjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Koriander
1 bunt
Mynte
1 bunt
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Sukker
1 ss
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 798 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salaten, kjøttet, risen og dressingen i en stor bolle, eller ha ingrediensene til salaten i hver sine skåler, og sett den sammen etter eget ønske.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett soya- og ingefærsausen, og krydre med litt pepper.
Skyll korianderen, mynten, tomaten og agurken. Skrell rødløken. Grovhakk korianderen og mynten, både stilkene og bladene. Kutt tomaten i båter. Kutt agurken og rødløken i tynne skiver. Ha alle grønnsakene i en serveringsbolle og bland dem sammen.
Skyll limen. Skrell og finhakk hvitløksfeddet, og ha det i en skål. Finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og klem ut saften i skålen med hvitløken. Ha 1 ss sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen. Ha i ønsket mengde av chiliflakene, limeskallet og soyasausen. Juster sausen etter eget ønske med mer sukker.  
 Topp salaten med peanøttene. God middag!
God middag!