Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kylling- og appelsinform
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
1 stk
Gul løk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Poteter
Poteter
350 g
Appelsinsaus
Appelsin
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 608 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om det finnes fennikelskudd på fennikelen, kan de gjenre plukkes av og finhakkes. Topp retten med dem. Om du ønsker, kan potetene enten kokes eller lages til potetmos.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kylling- og appelsinform: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll og kutt fennikelen i grove biter. Skrell og grovhakk løken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter.
- Poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene øverst i ovnen i 20–25 minutter.
- Appelsinsaus: Skyll og finriv halvparten av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Press saften fra appelsinen i en skål, og rør inn appelsinskallet, maisstivelsen og hønsebuljongen. Rør godt, slik at maisstivelsen løser seg opp. Rør deretter inn crème fraîchen og 3 dl vann.
- Kylling- og appelsinform, fortsettelse: Ha kyllingen i en bolle og krydre den med litt salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kyllingen mellom grønnsakene, og hell over appelsinsausen. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.