Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli

Sunt valg

Godt og rimelig
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • glutenfri soyasaus
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Sukker
½–1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Smør
1–2 ss
(Melk)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 699 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake brokkolien i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i paprikaen og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter. 
 Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, ½–1 pose soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 3–4 minutter (se tips). Tilsett 1–2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av brokkiliens steketid. Krydre med litt salt og pepper.   
 Topp retten med brokkolien og de hakkede peanøttene. Server yoghurten ved siden av. 
God middag!