Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry

med ris og stekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Sukker
½–1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Smør
1–2 ss
(Melk)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
696 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake brokkolien i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i paprikaen og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter. 
 Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, ½–1 pose soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 3–4 minutter (se tips). Tilsett 1–2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av brokkiliens steketid. Krydre med litt salt og pepper.   
 Topp retten med brokkolien og de hakkede peanøttene. Server yoghurten ved siden av. 
God middag!