Sunt valg
Godt og rimelig
Glutenfri
Vegetar
Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- glutenfri soyasaus
- sukker
- smør
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
Sukker
½–1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Smør
1–2 ss
Hakkede peanøtter
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 699 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake brokkolien i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i paprikaen og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter.
Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, ½–1 pose soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 3–4 minutter (se tips). Tilsett 1–2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av brokkiliens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
Topp retten med brokkolien og de hakkede peanøttene. Server yoghurten ved siden av.
God middag!