Marinert svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekt kål og tomatsalat
Laktosefri
Glutenfri

Marinert svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekt kål og tomatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Cherrytomater
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Finsnittet hodekål
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 671 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også krydre aiolien med urtemiksen, og bruke den som en dip til potetene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen i potetene, når de er ferdigstekte. 
Skyll tomatene, og skrell og finhakk løken. Ha grønnsakene over i en serveringsskål og bland inn ½  ss olivenolje, saft fra sitronen, og litt salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett kålen og stek den i omtrent 3 minutter under omrøring. Vend inn 1 ss smør, og la kålen stå på svak varme frem til servering. Smak til med litt salt og pepper. 
Server aiolien til retten. God middag!
God middag!