Laktosefri
Bakt laks med spinat-risoni, søte og spicy gulrøtter og løk
4.04 (166)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sitron
½ stk
Karri
½–1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Sukker
½ ss
Smør
1 ss
Risoni
150 g
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 732 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne de bakte grønnsakene sammen med den ferdigkokte risonien for ekstra smak og farge på risonien. Hvis man ønsker en mer barnevennlig rett, kan man justere ned mengden røkt chili i grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Skvis saften fra halve sitronen over grønnsakene, og vend inn ½ ss sukker og ønsket mengde av karrien og den røkte chilimixen. Fordel 1 ss smør i formen, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er møre.
Tilbered risonien som anvist på pakken.
Krydre fisken med litt salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene, når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og grovhakk spinaten. Vend inn spinaten og 1 ss olivenolje med den ferdigkokte risonien, og smak til med salt, pepper og saften fra resten av sitronen.
Vel bekomme!
God middag!