Betesalat med sprø grønnkål, egg, fetaost og syltet rødløk
Roede
Vegetar

Betesalat med sprø grønnkål, egg, fetaost og syltet rødløk

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Olje
1 ts
Mathvete
½ pakke
(Hvete, Gluten)
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Egg
4 stk
(Egg)
Hjertesalat
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Skrell og kutt betene i jevnstore terninger. Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i 20–30 minutter, til de er møre. Grovhakk valnøttene. Ha grønnkålen i en skål og kna inn litt olje, salt og pepper. Fordel valnøttene og grønnkålen oppå betene de siste 5–7 minuttene av steketiden. 
 Tilbered mathveten som anvist på pakken. Sil av vannet når den er ferdigkokt.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 7–8 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll, tørk og grovhakk salatbladene, og ha dem i en stor serveringsskål.
Ha betene, valnøttene, grønnkålen og hvetekornene i skålen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten. Smuldre fetaosten over, og topp salaten med den syltede rødløken og eggene. 
1 stk Beter- og grønnkålblanding: 200 g Hjertesalat: ½ stk Fetaost: 15 g  Sennepsvinaigrette: 1 ts Syltet rødløk: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!