20-30
Tomatgryte med storfe-, linse- og svinedeig, kremet gnocchi og revet ost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- pepper
- olje
- salt
Kremet gnocchi
Gnocchi (Gluten)
500 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hønsebuljong
½–1 pakke
Tomatgryte
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Servering
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 744 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan grovrive gulrøttene og løken på et rivjern, da trenger ikke kjøttsausen like lang koketid, og er raskere ferdig. Man kan også steke de ferdigkokte gnocchiene i en varm stekepanne med litt smør i, for ekstra karakter og smak.
- Kremet gnocchi: Kok opp lettsaltet vann til koking av gnocchiene.
- Tomatgryte: Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Grovhakk løken og hvitløken, og kutt gulrøttene i tynne skiver. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett tomatpurèen og la det steke med kjøttet i omtrent 1 minutt. Ha i grønnsakene og 1 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke til grønnsakene er møre, og sausen har tyknet litt. Rør om av og til. Smak til med soyasaus, oregano, og pepper.
- Kremet gnocchi, fortsettelse: Tilbered gnocchiene som anvist på pakken. Hell av vannet og ha gnocchiene tilbake i kjelen. Tilsett crème fraîchen og smak til med hønsebuljongen.
- Servering: Skyll og tørk ruccolaen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern, og topp retten med ruccolaen og osten. God middag!