25-35
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Kyllinglår med røkt chilimix, urtepoteter og maiskrem
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- olje
- sukker
- melk
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ss
Sukker
½ ss
Urtepoteter, gulrøtter og løk
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Maiskrem
Mais
2 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Melk (Melk)
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 793 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter før servering!
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte kyllinglår: Del kyllinglårene i to ved leddet. Ha 1 ss olje i en bolle og rør inn den røkte chilimixen, ½ ss sukker og litt salt. Vend kyllingen i oljen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Urtepoteter, gulrøtter og løk: Skyll og del potetene i fire. Skrell gulrøttene og løken. Del løken i båter og gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og urtemiksen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Maiskrem: Ha maisen i en sil og skyll den i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Ha maisen, hvitløken og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og la det småkoke i 2 minutter. Kjør maisen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Server stekesjyen fra kyllingen til retten. God middag!