Vegetar
Hveterisotto med pannestekt blomkål
og eple, toppet med skjørost og dillRetten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Mathvete
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Crème fraîche
75 g
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør
1 ts
Purre
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Grønt eple
1 stk
Skjørost
1 pakke
Dill
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 536 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt blomkålen i tykke skiver, og stek dem i pannen som blomkålbiffer i omtrent 3 minutter på hver side.
Kok mathveten i 6 dl lettsaltet vann i omtrent 30 minutter, eller til kornene er gjennomkokte. Sil av vannet.
Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig og kutt den i tynne skiver. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 5 minutter. Tilsett purren de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett epleterningene og la det stå på lav varme frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Tilsett den ferdigkokte mathveten, grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½–1 dl vann. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Hveterisottoen skal være litt tykk og kremet.
Vend Grande Premuim-osten og 1 ts smør inn i hveterisottoen. Smak til med pepper.
Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp hveterisottoen med de stekte grønnsakene, skjørosten og dillen.
God middag!