35-45
Vegetar
Hveterisotto med pannestekt blomkål og eple, toppet med skjørost og dill
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Hveterisotto
Mathvete (Hvete, Gluten)
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ts
Stekte grønnsaker
Purre
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Grønt eple
1 stk
Topping
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Dill
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 536 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt blomkålen i tykke skiver, og stek dem i pannen som blomkålbiffer i omtrent 3 minutter på hver side.
- Hveterisotto, forberedelse: Kok mathveten i 6 dl lettsaltet vann i omtrent 30 minutter, eller til kornene er gjennomkokte. Sil av vannet.
- Stekte grønnsaker: Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig og kutt den i tynne skiver. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 5 minutter. Tilsett purren de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett epleterningene og la det stå på lav varme frem til servering.
- Hveterisotto: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Tilsett den ferdigkokte mathveten, grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½–1 dl vann. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Hveterisottoen skal være litt tykk og kremet.
- Hveterisotto, fortsettelse: Vend Grande Premuim-osten og 1 ts smør inn i hveterisottoen. Smak til med pepper.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp hveterisottoen med de stekte grønnsakene, skjørosten og dillen.