Sprøstekt kyllinglår med bulgur, tomatsalat og krydderyoghurt
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Tomater
2 stk
Persille
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 745 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tomatsalaten kan stekes i litt olje til en kompott hvis du ønsker et varmt tilbehør.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør i bulguren før servering.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha yoghurten og persilladen i en liten skål, og smak til med sitronskallet og litt saft fra sitronen.
Del kyllinglårene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter eller til skinnet er sprøtt. Krydre med salt og pepper. Snu kyllingen og stek den videre i omtrent 3 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i grove biter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene. Ha det hele i en serveringsskål og krydre med litt salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og press over resten av saften fra sitronen.
God middag!
God middag!