20-30
Laktosefri
Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakte småpoteter
Småpoteter
300 g
Tomatsalat
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Chorizoburger og burgerbrød
Chorizodeig
300 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 919 kcal
- Fett 57 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Burgerbrødene kan varmes på rist i stekeovnen i omtrent 2 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte småpoteter: Skyll potetene og ha dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Tomatsalat: Skyll tomaten og sitronen, og skrell sjalottløken. Kutt tomaten i terninger og løken i tynne skiver. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha tomaten og løken i en skål og vend inn 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen.
- Chorizoburger og burgerbrød: Form chorizodeigen til tynne burgere. Del burgerbrødene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og rist burgerbrødene i den tørre pannen, til de er lett ristet på begge sider. Ha litt olje i stekepannen og stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. La burgerne hvile i stekepannen frem til servering.
- Tilbehør: Ha aiolien i en liten skål, og smak den til med skallet og saften fra sitronen, og litt pepper. Ha sitronaiolien, kålsalaten, burgerne og tomatsalaten i burgerbrødene og server potetene til.
- God middag!