Laktosefri
Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter
4.21 (113)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Chorizodeig
300 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Aioli
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 919 kcal
- Fett: 57 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Burgerbrødene kan varmes på rist i stekeovnen i omtrent 2 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og ha dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skyll tomaten og sitronen, og skrell sjalottløken. Kutt tomaten i terninger og løken i tynne skiver. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha tomaten og løken i en skål og vend inn 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen.
Form chorizodeigen til tynne burgere. Del burgerbrødene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og rist burgerbrødene i den tørre pannen, til de er lett ristet på begge sider. Ha litt olje i stekepannen og stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. La burgerne hvile i stekepannen frem til servering.
Ha aiolien i en liten skål, og smak den til med skallet og saften fra sitronen, og litt pepper. Ha sitronaiolien, kålsalaten, burgerne og tomatsalaten i burgerbrødene og server potetene til.
God middag!
God middag!