Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter
Laktosefri

Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter

4.21 (113)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Chorizodeig
300 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 919 kcal
  • Fett: 57 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Burgerbrødene kan varmes på rist i stekeovnen i omtrent 2 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll potetene og ha dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Skyll tomaten og sitronen, og skrell sjalottløken. Kutt tomaten i terninger og løken i tynne skiver. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha tomaten og løken i en skål og vend inn 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen.     
Form chorizodeigen til tynne burgere. Del burgerbrødene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og rist burgerbrødene i den tørre pannen, til de er lett ristet på begge sider. Ha litt olje i stekepannen og stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. La burgerne hvile i stekepannen frem til servering.   
Ha aiolien i en liten skål, og smak den til med skallet og saften fra sitronen, og litt pepper. Ha sitronaiolien, kålsalaten, burgerne og tomatsalaten i burgerbrødene og server potetene til.  
God middag! 
God middag!