Kyllingbryst med bakte cherrytomater, soppsaus og spinatpasta
25-35

Kyllingbryst med bakte cherrytomater, soppsaus og spinatpasta

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • pastavann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Kyllingbryst og tomater

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
cherrytomater
Cherrytomater
250 g

Pasta og spinat

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
spinat
Spinat
50 g
Smør (Melk)
1 ss

Kremet tomat- og soppsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Pastavann
1 dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 769 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend sausen sammen med pastaen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. 
  2. Kyllingbryst og tomater: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen og stek den i omtrent 2 minutter på andre siden. Krydre med salt og pepper. Skyll tomatene. Ha kyllingen og tomatene over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
  3. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet til punkt 5. Skyll spinaten, og vend den og 1 ss smør sammen med pastaen.
  4. Grønnsaker: Skrell og finhakk løken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i tynne skiver.
  5. Kremet tomat og soppsaus: Bruk stekepannen fra punkt 2, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek løken og soppen i omtrent 5 minutter. Smelt 1 ss smør i pannen. Rør inn soppulveret, hønsebuljongen og 1 ss hvetemel. Spe på med melken og 1 dl av pastavannet, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i et par minutter. Smak til med 2 ss soyasaus og litt pepper. 
  6. Topp retten med de bakte tomatene.