Kyllingbryst med bakte cherrytomater, soppsaus og spinatpasta

Kyllingbryst med bakte cherrytomater, soppsaus og spinatpasta

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
Kyllingbryst med skinn
300 g
Cherrytomater
250 g
Casarecce
200 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Smør
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Pastavann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend sausen sammen med pastaen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. 
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen og stek den i omtrent 2 minutter på andre siden. Krydre med salt og pepper. Skyll tomatene. Ha kyllingen og tomatene over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet til punkt 5. Skyll spinaten, og vend den og 1 ss smør sammen med pastaen.
Skrell og finhakk løken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i tynne skiver.
Bruk stekepannen fra punkt 2, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek løken og soppen i omtrent 5 minutter. Smelt 1 ss smør i pannen. Rør inn soppulveret, hønsebuljongen og 1 ss hvetemel. Spe på med melken og 1 dl av pastavannet, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i et par minutter. Smak til med soyasausen og litt pepper.  
Topp retten med de bakte tomatene.
God middag!