Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- pepper
- salt
- olje
Stekt chorizodeig med linser
Chorizodeig
300 g
Røde linser
½ pakke
Vann
2 dl
Salat
Gulrøtter
2 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Sukker
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
3–4 stk
Kremet mais
Mais
½–1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 871 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader.
- Salat: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Bland den strimlede kålsalaten og gulrøttene i en bolle, og vend inn ½ ts sukker og 1 ss eddik.
- Stekt chorizodeig med linser: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizodeigen i 4–5 minutter, til kjøttet får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett linsene og 2 dl vann, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, eller til linsene er møre, men med litt tyggemotstand.
- Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
- Kremet mais: Sil laken av maisen og bland den med crème fraîchen i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Sett sammen pitabrødene med chorizodeigen, salaten og den kremede maisen. Vel bekomme!