20-30
Laktosefri
Glutenfri
Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo
Ovnsbakt laks med paprika, squash og kikerter servert med sitron- og persillesmør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
Grønnsaksform med laks
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Squash
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitron
½ stk
Sitron- og persillesmør
Sjalottløk
1 stk
Persille
½ pakke
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
50 g
Servering
Persille
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 780 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brun smøret på middels høy varme til det har en nøtteaktig lukt og brunlig farge. Avkjøl smøret litt og tilsett løken og persillen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Grønnsaksform med laks: Skyll og kutt potetene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og squashen i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha kikertene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha grønnsakene og kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de har fått litt farge.
- Grønnsaksform med laks, fortsettelse: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule). Ta grønnsakene ut av ovnen og legg fisken oppå. Krydre fisken med sitronskallet, litt salt og pepper. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Sitron- og persillesmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk persillen. Smelt 50 g smør i en liten kjele (se tips), og ha i løken og halvparten av persillen. Ta kjelen av varmen og press over saften fra sitronen.
- Servering: Dryss resten av persillen over retten ved servering.
- Buona cena!