Pitabrød med krydret svinekjøttdeig, kålsalat og hummus

Pitabrød med krydret svinekjøttdeig

kålsalat og hummus
4.15 (97)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Strimlet kålsalat
120 g
Lett urtedressing
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Svinekjøttdeig
300 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Garam masala
½ pakke
Vann
½ dl
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Kikerter
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
817 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk halve rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 3–4 minutter, slik at kjøttet får litt stekeskorpe. Tilsett ½ dl vann, persilladen og garam masalakrydderet, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og la det stå på svak varme frem til servering.
 Hell av mesteparten av laken fra kikertene, og ha kikertene og resten av laken over i et litermål. Skrell hvitløken og ha den i litermålet sammen med ½ ss olivenolje. Kjør det hele til en jevn krem med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Ønsker dere en løsere hummus kan man spe med litt vann. 
Tilbered pitabrødene som anvist på pakken.
Ha den strimlede kålsalaten i en bolle, og vend inn urtedressingen. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og kutt agurken i terninger, og skrell og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne skiver. Ha løken og agurken i hver sin skål. 
Server hummusen til retten, og fyll pitabrødene etter eget ønske.
God middag!