35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Frijoles refritos - meksikansk bønnegryte med pico de gallo og nachochips
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa og sprø mais, er dette en svært populær middagsrett.
Ingredienser
1 pers
Allergener
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- rødvinseddik
- olivenolje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Ovnsbakt mais
Mais
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Frijoles refritos
Hvitløksfedd
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Vann
1 dl
Rødvinseddik
1 ss
Pico de gallo
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Til servering
Nachochips
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 662 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Frijoles refritos: Skrell og finhakk hvitløken. Sil og skyll bønenne. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken de siste 30 sekundene. Tilsett 1 dl vann, ønsket mengde av three spice krydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller en stapper til å lage en grov mos av blandingen.
- Pico de gallo: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll chilien og korianderen. Finhakk chilien og grovhakk korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt, olivenolje og saft fra limen.
- Til servering: Server nachochipsene til retten.
- Restetips: Lag en wrap med restene til lunsj!