20-30
Glutenfri
Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer, som i tillegg er rask å lage. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Crispy laks
Egg (Egg)
1 stk
Panering
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Ingefærstekte brokkoli
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sweet chili-dressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 971 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 106 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
- Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Crispy laks: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken, eller i en frysepose. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering.
- Ingefærstekt brokkoli: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkolien og halvparten av ingefæren i en smurt ildfast form, og bland inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkolien i ovnen sammen med fisken i 12–15 minutter.
- Sweet chili-dressing: Bland rømmen og chilisausen i en serveringsskål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
- Nyt måltidet!