Pad thai med reker og eggenudler
Laktosefri

Pad thai med reker

og eggenudler
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Reker, friske grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • salt
  • pepper
Eggenudler
½–1 pakke
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Egg
1 stk
(Egg)
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Vårløk
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 788 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 111 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og rekene, kan du servere nudlene for seg. Du kan også marinere rekene med litt salt, pepper og limesaft og toppe med dette til slutt!

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt hele vårløken i tynne skiver. 
Varm opp en wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk egget i pannen, og rør det sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring og smak til med salt. Skru av varmen, og vend inn rekene og halvparten av vårløken.
 Kutt limen i båter. Strø de hakkede peanøttene, chiliflakene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.
God middag!