Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- salt
- pepper
- olje
Kremet pasta
Pasta (Hvete)
200 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Svinekjøtt
Strimlet svinekjøtt
300 g
Tilbehør
Spinat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 739 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan servere spinaten ved side av som en salat, hvis dere heller foretrekker det. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Kremet pasta: Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet når den siles. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Børst soppen fri for eventuelle jordrester og kutt den i skiver.
- Svinekjøtt: Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, eller til det har en gyllen stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og ha kjøttet over på en tallerken.
- Kremet pasta, fortsettelse: Varm opp gryten fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 3–4 minutter, til soppen har falt litt sammen. Tilsett paprikaen, crème fraîchen, steinsoppulveret og buljongen. La det hele få et raskt oppkok, skru ned varmen, og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn pastavannet fra steg 1 og den ferdigkokte pastaen, og smak til med salt og pepper. Ha svinekjøttet tilbake i gryten, og vend om.
- Tilbehør: Skyll spinaten og vend den inn i pastagryten. God middag!