Tomatisert gryte med kyllingkaker, ris og grønnkål

Godt og rimelig

Godt og rimelig

Tomatisert gryte med kyllingkaker, ris og grønnkål

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllingkaker
300 g
Tomatpuré
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Grønnkål
50 g
Smør
1 ts
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 801 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell løken og gulrøttene. Finhakk løken og kutt gulrøttene i terninger. Kutt kyllingkakene i munnstore biter. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2 minutter, til de har fått litt farge. Ha i løken og gulrøttene, og stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett tomatpurèen og ½ ss hvetemel, og la det frese i omtrent 2 minutter. Ha i crème fraîchen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp og la det småkoke på lav varme i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek grønnkålen i omtrent 3 minutter under omrøring, og krydre med salt og pepper.  
Fordel risen i skåler og topp med tomatgryten og grønnkålen. God middag! 
God middag!