Vegetar
Risoni med estragonsmør, bakte grønnsaker og sprø kjerner
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Aromasopp
100 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne bønner
150 g
Grønnkål
50 g
Sitron
½ stk
Risoni
150 g
Kryddersmør
1 pakke
Rødt eple
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 678 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte ønsket mengde av sitronen i små terninger og ha det i smøret, for ekstra karakter og smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Børst soppen fri for eventuelle jordrester og kutt dem i fire båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll bønnene, kutt av endene, og del dem på midten. Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg det til side. Fordel soppen og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Kok risonien som anvist på pakken.
Smelt kryddersmøret i en kjele på lav varme. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha eplet og løken i smøret og smak til med saft fra sitronen (se tips).
Vend grønnkålen, bønnene og sitronskallet fra steg 2 i en bolle med litt olje og salt. Legg grønnkålen og bønnene oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Bland smøret inn med den ferdigkokte risonien, eller server det hver for seg. Topp risonien med de bakte grønnsakene og de sprø kjernene. God middag!
God middag!