20-30
Vegetar
Vårlig bulgursalat med nektarin, panert middagsost og hvitløksdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- hvetemel
- smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Panert middagsost
Egg (Egg)
2 stk
Panering
1 pakke
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Hvetemel
1 dl
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Salat
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss
Servering
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 675 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald. Stek da paneringen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.
- Panert middagsost: Ha 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Ha paneringen i en egen skål. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren.
- Salat: Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik.
- Panert middagsost, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de panerte osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Ha osteskivene over på litt kjøkkenpapir, og krydre dem med litt salt og pepper. Kutt middagsosten i mindre skiver før servering.
- Servering: Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte middagsosten. Server hvitløksdressingen til retten. God middag!