Vegetar
Bulgursalat med nektarin, panert mozzarella og hvitløksdressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Panko
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Egg
2 stk
Mozzarella
2 pakke
Hvetemel
1 dl
Bulgur
125 g
Smør
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 895 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mozzarellaen kan serveres kald. Stek da pankoen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.
Bland sammen pankoen og urtemiksen på en tallerken. Ha 1 dl hvetemel på en annen tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Kutt hver ost i fire skiver og tørk skivene godt med kjøkkenpapir. Krydre osten med litt salt og pepper. Vend osteskivene først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i pankoen.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren.
Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 1 minutt på hver side.
Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte mozzarellaen. Server hvitløksdressingen til retten. God middag!
God middag!