Vietnamesiske ferske vårruller med reker og hoisin- og peanøttsaus
Laktosefri

Vietnamesiske ferske vårruller med reker og hoisin- og peanøttsaus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
    Gulrot
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Mynte
    1 bunt
    Reker
    1 pakke
    (Skalldyr)
    Rispapir
    1 pakke
    Strimlet kålsalat
    120 g
    Chilimajones
    1 pakke
    (Egg, Sennep)
    Sesam- og chilisaus
    1 pakke
    (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
    Hoisinsaus
    1 pakke
    (Soya, Sesamfrø)
    Hakkede peanøtter
    1 pakke
    (Peanøtter, Nøtter)
    Lime
    ½ stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 840 kcal
    • Fett: 46 g
    • Karbohydrater: 84 g
    • Protein: 22 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Sett grønnsakene, urtene og rekene i hver sine skåler på bordet, og en bolle med varmt vann i midten av bordet. Så kan alle rulle sine egne vårruller!

    Skrell gulroten og skyll agurken og mynten. Kutt agurken og gulroten i strimler, og dra av myntebladene. Ha rekene i en skål.
    Rør sammen sesam- og chilisausen, hoisinsausen og peanøttene i en skål. Smak til med saft fra limen. Server dippsausen til retten.
     Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann (se tips). Dypp ett og ett rispapir i vannet i 5 sekunder. Legg det over på en tallerken mens arket fortsatt er litt stivt (det vil mykne etterhvert som du fyller det). Fyll rispapiret med rekene, agurk- og gulrotstrimlene, kålsalaten, chilimajonesen og myntebladene. Løft rispapiret fra undersiden og over fyllet. Brett så inn hver av kortsidene og rull sammen til en stram rull.
    Vel bekomme!
    God middag!