Kremet paprikasuppe med kyllingkjøttdeig, grønnkål og brødsticks

Kremet paprikasuppe med kyllingkjøttdeig, grønnkål og brødsticks

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Røde paprika
2 stk
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
75–150 g
(Melk, Laktose)
Sukker
1 ts
Vann
7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Kyllingkjøttdeig
300 g
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 767 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødene kan eventuelt varmes slik de er, om du vil spare litt tid.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll og kutt paprikaene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel paprikaen og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er myke.
Kutt brødene i staver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir (se tips). Vend inn olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 8 minutter, til de er gylne og sprø.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett grønnkålen de siste 2 minuttene av steketiden, og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett tomatpurèen, ingefærblandingen og 1 ts sukker, og la det surre i omtrent 2 minutter. Tilsett de ovnsbakte grønnsakene, hønsebuljongen og omtrent 7 dl vann.  Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser, til en jevn suppe. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper. 
Ha suppen, kjøttdeigen og grønnkålen i serveringsskåler, og server brødsticksene til suppen.
God middag!