35-45
Roede
Laktosefri
Hjemmelaget svineschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og potetsalat
En klassisk svineschnitzel, bare litt sunnere. Servert med en frisk potetsalat med sennepsdressing, er dette skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete
Basisvarer
- olje
- hvetemel
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- plastfolie (kan sløyfes)
Potetsalat
Poteter
350 g
Spinat
100 g
Tomat
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Ovnsbakte gulrøtter
Gulrøtter
200 g
Olje
½ ss
Svineschnitzler
Mager svinekam i skiver
300 g
Egg (Egg)
1–2 stk
Panering
1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
3 ss
Olje (Egg, Hvete)
1 ss
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 806 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrøttene kan kokes sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. Server sennepsvinaigretten til retten hvis den blir for kraftig for de minste.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetsalat: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre (se tips).
- Svineschnitzler: Dekk et skjærebrett med plastfolie. Legg svineskivene på brettet, og dekk dem med plastfolie. Bruk en liten kjele til å banke skivene tynnere. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk en gaffel til å vispe sammen eggene i en bolle. Ha 5 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend skivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i paneringen. Legg schnitzlene over på en tallerken.
- Svineschnitzler, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg kjøttet over i en ildfast form eller på stekebrettet med gulrøttene, og stek dem i ovnen i 5–7 minutter.
- Potetsalat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Kutt tomaten i små terninger, og del de kokte potetene i to. Bland grønnsakene og potetene med sennepsvinaigretten i en serveringsskål.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Potetsalat: 200 g Gulrot: 75 g Schnitzel: 125 g Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).