15-20
Laktosefri
Glutenfri
Ricebowl med tacokrydret laks, kikerter og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk
Basisvarer
- olje
- salt
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
Jasminris
135 g
Tacokrydret laks og kikerter
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kikerter
1 pakke
Three spice
½ pakke
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Grønnsaker
Agurk
½ stk
Mais
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Til servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 881 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke laksen og kikertene i stekepanne hvis du heller vil det.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tacokrydret laks og kikerter: Kutt laksen i munnstore biter. Sil laken av kikertene. Ha laksebitene og kikertene i en bolle med 1 ss olje, three spice krydderet og ½ ts salt, og vend godt sammen. Fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken og kikertene midt i ovnen i 5–6 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
- Grønnsaker: Skyll og kutt agurken i terninger. Sil laken av maisen, og ha agurken og maisen i hver sine skåler. Ha den strimlede kålsalaten i en bolle og vend inn saft fra halve limen, litt salt og 1 ts sukker.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og fordel laksen, kikertene, agurken, maisen og den marinerte kålsalaten over. Server curry- og mangodressingen og limebåtene ved siden av.