20-30
Laktosefri
Glutenfri
Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Bacalao
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
Hakkede tomater
1 boks
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
165 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 623 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her! Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao. Server gjerne brød ved siden av.
- Bacalao: Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i store terninger. Kutt potetene i fire.
- Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
- Servering: Ha 1 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper over retten ved servering.