Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker og syltet polkabete
Laktosefri

Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig

og grønnsaker og syltet polkabete
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
Basmatiris
135 g
Polkabete
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Grønne erter
125 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Koriander
1 bunt
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1034 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 129 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, hvis dere ikke ønsker å servere det blandet.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn beteskivene, og la de trekke i laken frem til servering.
 Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt gulroten i skiver.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett paprikaen, gulrøttene og ertene (se tips). Stek det hele i omtrent 3 minutter og ha i teriyakisausen. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la kjøttdeigen og grønnsakene trekke seg ferdig i sausen, i omtrent 2 minutter. 
Skyll og grovhakk korianderen. Server aiolien til retten og topp med den syltede polkabeten og korianderen. God middag!
God middag!