Glutenfri
Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
- pepper
Laksefilet
135 g
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Rødløk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Smørsaus
½ pakke
Asparges
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 869 kcal
- Fett: 58 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland sammen 1 ts sukker og 1 ts salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken og potetene i en ildfast form, vend inn litt olje og salt. Bak potetene og løken i ovnen i omtrent 15 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele og kok opp på middels varme under omrøring.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt bunnene av aspargesene, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
Ha fisken i formen oppå potetene og krydre med litt pepper. Stek det hele sammen videre i ovnen de siste 8 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Håper det smaker!
God middag!