Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus
Glutenfri

Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • olje
  • pepper
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Rødløk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Asparges
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 869 kcal
  • Fett: 58 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Bland sammen 1 ts sukker og 1 ts salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.  
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken og potetene i en ildfast form, vend inn litt olje og salt. Bak potetene og løken i ovnen i omtrent 15 minutter.    
 Hell sausen over i en liten kjele og kok opp på middels varme under omrøring.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt bunnene av aspargesene, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet. 
 Ha fisken i formen oppå potetene og krydre med litt pepper. Stek det hele sammen videre i ovnen de siste 8 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.  
Håper det smaker! 
God middag!