20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Plantebasert hoisin chunks bowl med sesamstekt brokkoli og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Hoisinglasert pulled chunks
Plantebaserte chunks
280 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Vann
1 dl
Ris
Jasminris
135 g
Sesamstekt brokkoli
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 730 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sesamstekt brokkoli: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over sesamfrøene når det gjenstår 4 minutter av steketiden.
- Hoisinglasert pulled plantechunks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i 3-4 minutter under omrøring. Ha i hoisinsausen og 1 dl vann, kok opp, og la sausen koke i omtrent 2 minutter, til sausen har kokt litt inn. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og ha den over chunksene før servering.
- Server retten i skåler. Vel bekomme!