30-40
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Okonomiyaki med soyastekt kyllingkjøttdeig, ris og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Okonomiyaki
Gulrot
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Vårløk
½ pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel
1½ dl
Vann
1½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Ris
Jasminris
135 g
Soyastekt kyllingkjøttdeig
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Servering
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 927 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft, pakk inn okonomiyakiene i litt aluminiumsfolie, og hold de varme frem til servering.
- Okonomiyaki: Skrell og grovriv gulrota. Skrell og finhakk ingefæren. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Pisk sammen egget, 1½ dl hvetemel, 1½ dl vann, 1 ss eddik og litt salt i en bolle. Vend inn gulrøttene, kålen, ingefæren og halvparten av vårløken.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Okonomiyaki, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek i 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden (se tips). Gjenta til du er tom for røre.
- Soyastekt kyllingkjøttdeig: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Ha i 1 ss soyasaus, skru ned varmen, og hold det varmt til resten av retten er klar.
- Servering: Server okonomiyakiene med kyllingkjøttdeigen og risen, og topp med chilimajonesen og resten av vårløken. Vel bekomme!