Glutenfri
Bakt laks med honning- og karribakte grønnsaker, ris og yoghurtdressing
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
Sitron
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Karri
½–1 pakke
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 705 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også stekes i stekepanne med litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, til den den flaker seg lett med et trykk med fingeren.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern og legg til side. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og krydre med karrien, litt salt og pepper. Ha over honningen og 1 ss smør, og skvis over saften fra sitronen. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på dem underveis for et bedre resultat.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre fisken med litt salt og pepper, og legg stykkene oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 8 minutter av steketiden. Bak det hele sammen i ovnen, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren og grønnsakene er møre.
Ha yoghurten en skål, og smak til med sitronskallet fra steg 2 og litt pepper. Server yoghurtdressingen til retten. God middag!
God middag!