15-20
Glutenfri
Bakt laks med honning- og karribakte grønnsaker, ris og yoghurtdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
Grønnsaker
Sitron
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Karri
½–1 pakke
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Ris
Jasminris
135 g
Laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Servering
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 705 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også stekes i stekepanne med litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, til den den flaker seg lett med et trykk med fingeren.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Grønnsaker: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern og legg til side. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og krydre med karrien, litt salt og pepper. Ha over honningen og 1 ss smør, og skvis over saften fra sitronen. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på dem underveis for et bedre resultat.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Laks: Krydre fisken med litt salt og pepper, og legg stykkene oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 8 minutter av steketiden. Bak det hele sammen i ovnen, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren og grønnsakene er møre.
- Servering: Ha yoghurten en skål, og smak til med sitronskallet fra steg 2 og litt pepper. Server yoghurtdressingen til retten. God middag!