25-35
Godt og rimelig
Laktosefri
Salat med sprø seinuggets, sitruskrydrede poteter og soyamajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Sitruskrydrede poteter
Poteter
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Seinuggets
Sei nuggets (Fisk, Hvete)
350 g
Salat
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Servering
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 716 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gulroten i grove biter, og bak den i ovnen med grønnsakene i omtrent 10 minutter, hvis dere heller ønsker det. Gulroten kan også grovrives, for å forenkle steget.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sitruskrydrede poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og krydre med sitruskrydderet. Bak potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Seinuggets: Fordel nuggetsene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen under potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. Del gjerne nuggetsene i to før servering.
- Salat: Skyll og kutt eplet i tynne båter. Skrell og kutt gulroten i tynne bånd med skrelleren (se tips). Vend kålsalaten sammen med 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en bolle. Ha kålsalaten utover et stort fat, og fordel gulrotbåndene og eplebåtene oppå.
- Servering: Ha majonesen i en skål, og smak til med 1–2 ss soyasaus. Fordel de ferdigstekte potetene og nugetsene på fatet med salaten, og server majonesen til retten. Vel bekomme!