20-30
Hjemmelaget fiskesuppe med laks og sei, fennikel, dill og rustikke multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Hjemmelaget fiskesuppe
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl
Fisk og grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
½–1 stk
Laksefilet (Fisk)
135 g
Seifilet (Fisk)
165 g
Dill
1 bunt
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 730 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Stek fisketerningene i 2 minutter i ovnen før de tilsettes i suppa, for å fjerne væsken i dem. Trekk de da i 3 minutter i suppa.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
- Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
- Fisk og grønnsaker: Skrell gulrøttene, og skyll fennikelen. Kutt gulrøttene i strimler og fennikelen i tynne skiver. Skyll og skjær fiskene i store terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen.
- Rustikke multibrød: Stek brødene som anvist på pakken.
- Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Ha grønnsakene og fisken i suppen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er for tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
- Servering: Strø dillen over suppen ved servering, og server brødene til.