Hjemmelaget fiskesuppe med laks og sei, fennikel, dill og rustikke multibrød
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Fiskebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
½–1 stk
Laksefilet
135 g
Seifilet
165 g
Dill
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 730 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Stek fisketerningene i 2 minutter i ovnen før de tilsettes i suppa, for å fjerne væsken i dem. Trekk de da i 3 minutter i suppa.
Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
Skrell gulrøttene, og skyll fennikelen. Kutt gulrøttene i strimler og fennikelen i tynne skiver. Skyll og skjær fiskene i store terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen.
Stek brødene som anvist på pakken.
Ha grønnsakene og fisken i suppen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er for tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
Strø dillen over suppen ved servering, og server brødene til.
God middag!