Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kikerter
Kikerter
1 pakke
Olje
1 ts
Salat
Reddiker
1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Avokado
½–1 stk
Galiamelon
1 stk
Ruccola
50 g
Mynte
1 pakke
Vinaigrette
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Topping
Fetaost (Melk, Laktose)
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 491 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt ruter i avokadokjøttet mens det ligger i skallet, og grav det ut med en spiseskje.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kikerter: Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Salat: Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, fjern stenen, og kutt avokadokjøttet i terninger. Del melonen i to, fjern kjernene, skjær bort skallet og kutt den i terninger. Skyll mynten og ruccolaen, og grovhakk mynten. Ha det hele i en stor serveringsskål.
- Vinaigrette: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Press ut saften fra sitronen, og bland den sammen med honningen, 1 ss olivenolje, sitronskallet og litt salt i en skål. Vend vinaigretten inn i salaten.
- Topping: Vend kikertene inn i salaten, og smuldre fetaosten over.
- Kikerter: 115 g Salat: 260 g Fetaoast: 25 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).