Utbenet kyllinglår med frisk bulgur- og appelsinsalat
20-30
Laktosefri

Utbenet kyllinglår med frisk bulgur- og appelsinsalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
½ pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
appelsin
Appelsin
½–1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
tranebær
Tranebær
½–1 pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 809 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskapet i en lufttett beholder i et par dager.

  1. Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  2. Bulgursalat, fortsettelse: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og rist av vannet. Kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål og bland inn salaten, appelsinen, løken, tranebærene og sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper. 
  3. Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over på et skjærebrett, og la den hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver. Topp bulgursalaten med kyllingen.