Torsk med ovnsbakt rødbete og eple, potetmos og stekt løk
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Torsk med ovnsbakt rødbete og eple, potetmos og stekt løk

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt rødbete og torsk

rødbete
Rødbete
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
165 g
grønt eple
Grønt eple
½ stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Potetmos med stekt løk

bakepotet
Bakepotet
1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 821 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk engangshansker når du skreller rødbeten, da den farger lett av. Hvis du ikke har melk, kan du la være å mose potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Bakt rødbete og torsk: Skrell og kutt rødbeten i båter (se tips). Fordel rødbetebåtene på den ene siden av en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten i ovnen i 15 minutter. Skru deretter ned ovnen til 150 grader. Krydre fisken med litt salt og legg den ved siden av beten. Bak det hele i 7–8 minutter til, eller til rødbeten er mør og fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  3. Potetmos med stekt løk: Skrell og kutt poteten i grove terninger, og ha dem i en kjele dekket med vann. Kok potetene i 8–10 minutter, til de er møre. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen.
  4. Potetmos med stekt løk, fortsettelse: Sil av vannet på de ferdigkokte potetene, og mos dem sammen med ½ dl melk (se tips). Smak til med salt, og vend inn den stekte løken.
  5. Bakt rødbete og torsk, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i terninger. Vend epleterningene og balsamicovinaigretten inn med rødbeten når den er ferdig.
  6. Vel bekomme!