20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kokoskremet kylling korma med syrlig salat
Korma er en meget populær og kremet indisk rett med milde smaker. Her får du den servert med en frisk salat.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sennep,
- mandler
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Kylling korma
Gul løk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
½ glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Syrlig råkost
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 789 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 29 g
- Protein 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil ha mer metning til retten, så kan du ha kokte poteter i sausen, eller koke ris til.
- Kylling korma: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i terninger. Kutt hele limen i båter. Sil oljen av ingefærblandingen.
- Kylling korma, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av ingefærblandingen. Stek løken i 2 minutter. Legg løken over på en tallerken, og ha litt mer av ingefærblandingen i stekepannen. Stek kyllingen i 1 minutt på hver side, og tilsett løken, tomatterningene, kormapasten, kokoskremen og 1 dl vann. Kok opp under omrøring, skru ned varmen til lav varme, og la gryten småkoke i 4 minutter. Smak til med mer av kormapasten, saft fra limen, salt og pepper.
- Syrlig råkost: Ha råkostmiksen og saften fra resten av limen i en salatbolle, og vend det godt sammen.
- God middag!