Kokoskremet kylling korma med syrlig salat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kokoskremet kylling korma med syrlig salat

Korma er en meget populær og kremet indisk rett med milde smaker. Her får du den servert med en frisk salat.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • mandler

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Kylling korma

gul løk
Gul løk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
½ glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl

Syrlig råkost

råkostmiks
Råkostmiks
150 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 29 g
  • Protein 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil ha mer metning til retten, så kan du ha kokte poteter i sausen, eller koke ris til.

  1. Kylling korma: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i terninger. Kutt hele limen i båter. Sil oljen av ingefærblandingen.
  2. Kylling korma, fortsettelse:  Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av ingefærblandingen. Stek løken i 2 minutter. Legg løken over på en tallerken, og ha litt mer av ingefærblandingen i stekepannen. Stek kyllingen i 1 minutt på hver side, og tilsett løken, tomatterningene, kormapasten, kokoskremen og 1 dl vann. Kok opp under omrøring, skru ned varmen til lav varme, og la gryten småkoke i 4 minutter. Smak til med mer av kormapasten, saft fra limen, salt og pepper. 
  3. Syrlig råkost: Ha råkostmiksen og saften fra resten av limen i en salatbolle, og vend det godt sammen.
  4. God middag!