20-30
Godt og rimelig
Laktosefri
Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- pastavann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Maiskremet risoni
Risoni (Hvete)
150 g
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Mais
½–1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Pastavann
1 dl
Røkt svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Kålsalat
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Chiliflak
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 678 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne wokke kålen raskt i en varm stekepanne med olje. Server chiliflakene på siden for en mer barnevennlig rett.
- Maiskremet risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risonien, men ta vare på 1 dl av pastavannet, og ha vannet tilbake i kjelen.
- Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og kutt det i skiver rett før servering.
- Kålsalat: Skyll og kutt eplet små terninger. Skrell og grovriv gulroten. Pisk sammen 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle, og vend inn den snittede kålen, eplet og gulroten. Topp salaten med ønsket mengde av chiliflakene (se tips).
- Maiskremet risoni: Hell laken av maiskornene, og ha dem og buljongen i kjelen med pastavannet fra steg 1. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien i maiskremen.
- God middag!